Vakantie in Egypte, juni 2011 deel 1

Egypte
20 juni 2011
Vandaag de hondjes weggebracht naar het pension…. Absoluut niet leuk!! Ollie was zo bang, die had geen idee wat hem overkwam. Hij wou echt niet naar binnen toe, dus we hebben hem met geweld naar binnen gebracht. Dit was natuurlijk heel slecht van ons om te doen, maar ja, we hadden op dat moment weinig keus. Hij keek zo geschrokken toen we hem in dat hokje stopten, mijn hart brak gewoon van verdriet. Bij het wegrijden allebei een heel slecht gevoel, geen leuk begin van je vakantie

De laatste spulletjes inpakken en nog een keer alle koffers nalopen of nu eindelijk alles erin zit. En dan op tijd naar bed zodat we morgen lekker fris en fruitig aan onze vakantie kunnen beginnen.

21 juni 2011
Op tijd op gestaan, koffers in de auto en naar schoonmoeders gereden. Gerd zijn stiefvader brengt ons naar Schiphol dus wij kunnen nog even bijkomen. Gerd heeft helemaal niet geslapen, dus maar eens zien hoe hij de dag gaat volhouden haha. Om 9 uur naar schiphol vertrokken en daar waren we natuurlijk veel te vroeg. Nog even lekker gegeten en bij de winkels gekeken. Een laatste sigaretje voordat we 7 uur moeten volhouden zonder nicotine. Om 10 over 2 vertrekken we eindelijk, op naar Egypte! Gerd vond het vliegen in het begin niet zo heel erg leuk, hij zat nogal gespannen in de stoel. Maar alles is goed gegaan, beetje gegeten en gedronken in het vliegtuig en veel naar buiten gekeken, raden waar we waren op dat moment. Kwart voor 7 geland op Sharm el Sheikh airport. Pfff wat een hitte hier. Heel benauwd en het is zelfs al donker! Dat is in Nederland toch wel even wat anders. En we waren toch nog wat vergeten… de voucher voor onze visums!! Maar gelukkig was er een contactpersoon van ons reisbureau op het vliegveld en hij heeft het keurig voor ons geregeld. Nu nog in een hele lange rij staan om door de douane te kunnen en daarna eerst een sigaretje haha. Uiteindelijk stappen we het busje in wat ons naar ons hotel zal brengen. Onderweg kijken we onze ogen uit: zwart/wit gestreepte hoge stoepranden, knipperlichtjes in de stoepranden, knipperlichtjes op de verkeersborden en waarom toetert iedereen steeds en knipperen ze met hun lichten? De contactpersoon legt het ons even uit: men toetert om te laten weten dat ze eraan komen en knipperen met de lichten betekent: wil je wel even aan de kant gaan want ik wil passeren. Hahaha zoiets zouden we in Nederland ook moeten hebben, lijkt me erg gezellig met al dat getoeter.

We worden als 2e afgezet, even inchecken en de koffers worden keurig naar onze kamer gebracht. De kamer ziet er prima uit zo op het eerste gezicht. Een balkon met uitzicht op de zee, lekker airconditioning en een simpele badkamer. We mogen zelfs roken op de kamer, ook heel anders dan in Nederland. In Egypte mag je overal roken, binnen en buiten. We hebben gelukkig nog tijd over voor het diner, dus laten we dat eerst maar gaan doen. Een warm buffet met veel dingen die we niet zo lekker vinden. Dan maar kip met rijst eten, dat kennen we tenminste. We hadden half pension dus de drankjes moeten we zelf betalen. Pff 4 euro voor een biertje, eerst maar eens informeren of we kunnen upgraden naar all inclusive. Dat kan gelukkig en kost ons 15 euro per dag per persoon, dat is bijna de helft minder dan wanneer we via ons reisbureau gingen upgraden. Dus morgenochtend maar meteen even regelen. All inclusive geldt hier van 10 uur ‘s morgens tot 23 uur ‘s avonds. Daarna is alles voor eigen rekening.

Na het eten even rondlopen, het hotel verkennen. Er valt hier niet veel te beleven. 3 winkeltjes in het hotel, een bar en een discotheek. Nou ja, niet zoals wij gewend zijn natuurlijk, maar je kan er wel heel ontspannen zitten. We proberen een waterpijp, die zijn hier heel populair natuurlijk. Pfff voor mij iets te sterk, Gerd vermaakt zich er prima mee. Uiteindelijk nog even op het balkon gezeten en toen maar eens naar bed. Hm hele harde bedden en er zitten wieltjes onder, dus constant een gleuf in het midden haha.
Morgenochtend om 11 uur afspraak met onze gids, die gelukkig Nederlands spreekt. Nu eerst maar eens een beetje slaap inhalen…

Comments

comments

Posted in : Egypte, Vakanties

Leave a Reply