Wanneer zwanger worden niet vanzelf gaat – Toeval, lot of karma?

Karma
En zo ging het ik het nieuwe jaar in met een nieuwe zorgverzekering. En met een allerlaatste kans om moeder te worden. En nog steeds met ups en downs, maar gelukkig wel meer ups. De grootste down die ik nog gehad heb is het moment waarop ik te horen kreeg wanneer mijn zus uitgerekend is, 10 augustus 2014. Op dat moment brak er iets in mij. Niemand stond er verder bij stil, alleen ik. Want ik wist het nog zo goed. Op deze dag, in 2013 kwamen wij erachter dat ik toch zwanger was. Is dit toeval dat het precies die dag moet zijn? Is het mijn lot om elke keer een trap na te krijgen? Of is het karma?

Het eerste wat op dat moment in me opkwam: Wat heb ik in mijn leven zo fout gedaan dat ik er op deze manier weer aan herinnerd moet worden? Is mijn karma dan zo slecht? Mijn man probeerde me te troosten door te zeggen dat het voor ons ook nog steeds niet onmogelijk is. Maar door dat soort woorden kan ik alleen maar bozer door worden. Hij ‘hoopt’ blijkbaar nog steeds op een spontane zwangerschap. Iets waarvoor we ook zeker nog steeds ‘oefenen’ ;-). Maar ik wil die hoop niet meer voelen. Elke maand in afwachting of het wel of niet gelukt is? Die tijd heb ik inmiddels gehad. En ik weet dat ik daar aan onderdoor zou gaan als ik de komende jaren met die hoop moet leven. Dus daar ga ik zeker niet vanuit, dat het ooit nog op de natuurlijk wijze zal lukken.

Maar ook daarmee vindt mijn lichaam het leuk om me nog een keer voor de gek te houden. Aangezien ik al heel lang een zeer regelmatige cyclus heb, sta ik er raar van te kijken als ik in januari ineens overtijd ben. Zou het dan toch zo zijn? Ben ik net alsnog van verzekering gewisseld en dan nu ineens spontaan zwanger? Twee testen gedaan en twee keer negatief. Ik weet dat ik niet zwanger ben, maar de hoop blijft toch. Maar helaas, na zes dagen is mijn hoop weer weg. Ik zie dit maar als een soort test, om te zien of ik nog steeds alles aan kan. En ik weet wel zeker dat ik het aan kan. Nog een keer die zware behandeling ondergaan. De stress en de emoties die erbij komen kijken. En dan uiteindelijk ergens dit jaar, het definitieve antwoord krijgen. Worden wij dit jaar papa en mama of zullen wij de rest van ons leven kinderloos blijven?

Niemand weet het antwoord op deze vraag. Maar velen zullen het antwoord net zo graag willen weten als ik. Daarom zal ik ook de laatste behandeling weer van me af schrijven. Deze behandeling zal pas in de zomer zijn. Eerst moet ik nog toestemming vragen aan de zorgverzekering. Maar ik zal mijn lezers op de hoogte houden van alle ups en downs die nog gaan komen. Ik ben weer helemaal terug! Ik heb de rust terug gevonden om te kunnen schrijven. En dit zal ik blijven doen. Voor mij is schrijven ook een manier van verwerken, alles van me af schrijven. Door nu eindelijk alles op te hebben geschreven is er weer een stukje van mijn verdriet verwerkt. Het verdriet en de frustraties laat ik nu achter me en ik ga alleen nog maar vooruit kijken. Wat dit jaar mij zal brengen? Ik zal er snel genoeg achter komen…


 

Comments

comments

Posted in : Blogs, IVF
Tags: , , , , ,

2 Comments to “Wanneer zwanger worden niet vanzelf gaat – Toeval, lot of karma?”

Add Comments (+)

  1. Marian says:

    Ik kwam toevallig op je blog omdat ik op internet op Niluka had gezocht. Zo heet nl. mijn geadopteerde dochter. Ik kwam op jouw blog en je worsteling met zwanger willen worden. Ik weet er alles van. Normaal zou ik niet reageren, maar ik vond dit te toevallig. Misschien is dit ook karma. Ik weet uit ervaring dat je zeer veel kunt houden van een kind dat niet je vlees en bloed is. “Mijn” Niluka is samen met mijn andere geadopteerde dochter het mooiste wat mij overkomenis in het leven. Dat wil ik je meegeven. Sterkte met de keuzes die jij in je leven maakt.

  2. Het is een beetje erg late reactie, maar toch wilde ik je nog even bedanken voor je lieve woorden. Leuk dat jouw dochter dezelfde naam heeft! Je kunt inderdaad heel veel houden van een kind wat niet van jezelf is, helaas is voor ons adoptie financieel gezien geen mogelijkheid, anders had ik het zeker overwogen 🙂

Leave a Reply